SENS SOLUTIONS i PANGEA, guanyadors del Concurs Fem Indústria 2018

divendres, 5 octubre, 2018

 

Sens Solutions va ser la guanyadora del premi Empresa amb Futur de la novena edició del Concurs Fem Indústria, que es va atorgar, el passat 4 d’octubre, convocat pels Enginyers Industrials de Catalunya. Pangea Aerospace va ser premiada en la categoria d’una idea a una realitat. “L’Associació i el Col·legi d’Enginyers Industrials a través d’iniciatives com Enginova volem ser catalitzadors de les noves iniciatives tecnològiques”, va assenyalar Josep Canós, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

El Concurs Fem Indústria és una iniciativa dels Enginyers Industrials de Catalunya, en col·laboració amb la Salle Technova Barcelona, Leitat Technological Center i la Fundació Tecnocampus, que té com a objectiu ajudar a crear noves empreses, en l’àmbit de l’enginyeria i tecnologia, així com, l’acompanyament en el creixement de les empreses ja existents. Al llarg de les seves nou edicions, s’han presentat al Concurs més de 200 projectes. L’empresa Sens Solutions va ser premiada, en la categoria “Empresa amb Futur”, amb el projecte per un sistema intel·ligent de prevenció de la legionel·la que consisteix en dispositius automàtics basats en la intel·ligència artificial que monitoritzen la qualitat de l’aigua i de l’aire i que permeten analitzar, en línia, el nivell de patògens i bacteris. El jurat va valorar la utilització de solucions tecnològiques innovadores aplicades a la millora de la salut i el benestar.

Pangea Aerospace, premiada en la categoria “d’una idea a una realitat”, va presentar el projecte “Pangea” que té com a principal objectiu reduir el cost que suposa accedir a l’espai. Han desenvolupat el “Meso Rocket”, un petit satèl·lit on cada part del sistema està curosament optimitzada per aconseguir una forma més ecològica, reutilitzable i rendible. El jurat de Fem Indústria va tenir en compte l’elevat component tecnològic del projecte, el seu alt grau d’innovació i la seva vocació industrial en un sector estratègic com és l’aeroespacial.

       

Els projectes “Motovoy”, de Motovoy Motor, xarxa de tallers per a motos que es gestiona a través del mòbil, i “Pyjamia” de Pyjamia, tenda en línia de pijames, roba de la llar i complements, van rebre dos accèssits en la categoria “Empresa amb Futur”. El jurat va acordar atorgar dos accèssits en la categoria “d’una idea a una realitat” als projectes “Lifestation” de l’empresa Lifestation, que aposta pel cultiu de la fruita i la verdura per hidroponia monitoritzada a través de software, i “NetsCutting” de l’empresa Social Smart Home, que ofereix un sistema per a administrar el internet a nivell domèstic oferint una cobertura de control parental pràcticament del cent per cent.