L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha donat l´homologació a l'empresa GasN2 per fabricar el DAR -Dispositiu Autònom de Respiració- i lliurar-lo a les UCI catalanes. Aquest nou equipament es basa en un sistema d'electrovàlvules pneumàtiques que aporta i controla el volum d'oxigen necessari per a cada pacient de COVID-19.

"Volíem crear un respirador que no depengués dels components d'origen mèdic habituals, que ara mateix ja no estan disponibles, i ens hem centrat en adaptar recursos i procediments industrials amb els quals assolir el mateix resultat que un equip creat pels components d'ús mèdic tradicionals" explica Oriol Martínez, enginyer industrial, president de la Comissió d'Enginyeria Química i conseller de GasN2.

El DAR compta amb parts d'origen industrial, una part pneumàtica i d'instrumentació, una altra elèctrica i electrònica, així com, d'un programari de control de variables de procés, monitorització de pantalla i alarmes visuals i sonores. Amb aquest dispositiu es podrà controlar la freqüència respiratòria i d'altres paràmetres, de forma constant i objectiva, proporcionant al pacient un suport vital que d'altra manera no tindria.

Compartir