La indústria 4.0 suposa una revolució en la manera de produir i consumir, que implica canvis profunds en l'organització, la gestió i l'operativa de les empreses. La Logística, com a part essencial de la cadena de valor, ha d'estar alineada amb aquesta transformació, i aprofitar els avantatges que ofereixen les tecnologies digitals i l'automatització per optimitzar-ne els processos, reduir-ne els costos i millorar el servei al client.

L’edició del SIL d’enguany va estar marcada per la innovació i la digitalització. Més de 650 empreses participant van presentar 176 novetats en exclusiva mundial. El director Pere Homs va moderar, en el marc del Saló Internacional de Logística de Barcelona (SIL) una taula rodona sobre la Indústria 40: la quarta revolució industrial amb Oscar Calaf, CEO a HARDMAN, Iván Fernández Perea (Amazon web Services), Rafael Méndez (ESTOKO Logistics), Miguel Olivares (LINDE Material Handling Ibérica) i Jaume Rey (NEXIONA). 

Diferents membres del Col·legi, entre els que podem citar en Joan Josep Vallvé, Josep Maria Peiró i en Xavier Pi, van participar en la ruta per conèixer les empreses i projectes que formen part de la Logistics 4.0 Incubator, iniciativa del Consorci de la Zona Franca. 

La Comissió de Logística va formar part del panell de la jornada, organitzada per PROLOGIS, sobre els reptes de la logística urbana de mercaderies (DUM) en les ciutats densificades. En aquesta sessió van intervenir Cristian Oller, Head of Asset Management per al Sud d’Europa de PROLOGIS i membre del Comitè Executiu de la Comissió de Logística i president del Grup de Treball d'Immologística. També, en representació d’Enginyers Industrials de Catalunya, hi va participar Joan Josep Vallvé, president de la Comissió de Logística, qui va destacar que “les polítiques públiques d’avui dia no ajuden a fer que el B2B sigui fluït, ni a què sigui fàcil lliurar la mercaderia a les tendes”. 

Altres membres de la Comissió de Logística van estar presents en diferents taules de debat com Víctor Escanciano, Logistics & Information Technology Director a Condis Supermercats, que va parlar de “La transformació de la Supply Chain a través de la intel·ligència artificial”, Marta Losada, Gerent del Clúster Catalonia Logistics, que va explicar “Com negociar un Tender?” o Laura Ilzarbe, Sustainability Officer a Schara, que va debatre sobre les “Tendències futures en la sostenibilitat de la cadena de subministrament”. 

Compartir