La lluita pel clima és avui el repte més urgent, disruptiu i solidari que afrontem la humanitat. El passat 16 de gener de 2024, es va celebrar a la seu de Barcelona, la presentació del llibre “Energies renovables. Una immersió ràpida”. Una obra de Manel Torrent Aixà que té com a objectiu aproximar l'energia renovable a la ciutadania, explicar-ne les diverses fonts i donar pistes sobre com implantar-la a casa per esdevenir (també el col·lectiu enginyer) part activa de la transició energètica.

És la nostra generació a qui li pertoca corregir el rumb que portem i atès que l'energia causa el 75% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, són l'estalvi, l'eficiència energètica i sobretot l'extensió massiva de les renovables l'eina que tenim sobre la taula per a fer-ho possible. Manel Torrent és director tècnic al Consorci Agència Local d'Energia de Barcelona i membre de la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya. 

L’acte de presentació del llibre va comptar amb la participació de Ferran Requejo, catedràtic de ciència política de la UPF, i del degà Narcís Armengol.

 

Sobre l'autor

Manel Torrent, nascut a Barcelona l'any 1974, és enginyer industrial per l'ETSEIB-UPC i Internacional Executive MBA especialitzat en empreses del sector energètic per l'Escuela de Organización Industrial. Va iniciar la seva carrera professional l'any 1998 al sector de les cogeneracions i ha treballat en enginyeries i empreses de certificació. Des del 2007, treballa a l'Agència d'Energia de Barcelona, primer com a director de projectes i, posteriorment, com a director tècnic; activitat que els anys 2018 a 2021 va interrompre per exercir la de director de l'Institut Català d'Energia (ICAEN). A aquesta responsabilitat va sumar, el 2020, la de director general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera (DGESISM). És membre de la junta directiva de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, exercint les tasques de delegat de serveis tot coordinant una vintena de comissions tècniques, socials i institucionals. 

 

Amplia la informació a Fulls d'enginyeria

Compartir