Per a més informació clica a la fitxa de l'acte

L'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya va retre homenatge a l'enginyer industrial Josep Maria Serra Martí amb un acte que va comptar amb la presència de personalitats destacades del món municipal i de l'Ajuntament de Barcelona i en el que es va recordar la seva destacada trajectòria que va ajudar a transformar la ciutat. 

El president Jordi Renom va recordar que Serra Martí va transitar pel Col·legi afavorint grans canvis però mantenint sempre "el seu tarannà discret en tots els projectes que promovia i participava. Una de les seves actituds era que havia de ser millor més que no pas important".  També van participar en l'acte la família de Serra i Martí, companys de l'Associació de Veïns de Sant Gervasi, de l'Ajuntament de Barcelona, dels serveis i mercats municipals, de Barcelona Activa, Neteja urbana i d'Urbanisme, entre d'altres departaments, entitats i institucions. 

Josep Maria Serra Martí (1927-1991) va néixer a Barcelona al sí d'una família de la burgesia tèxtil catalana. Va estudiar als jesuïtes i, com el seu germà gran Anton, va cursar estudis d'enginyeria industrial que va acabar el 1953. Al mateix any es va casar amb Maria Teresa Majem, amb qui va tenir tres filles i tres fills, i que va ser una persona clau en la seva vida. No va voler treballar a Serra Feliu, l'empresa familiar, i es va incorporar com a gerent a Fenoplàstica, on hi va treballar 15 anys.

Serra i Martí va establir una gran amistat amb Alfonso Carlos Comin amb qui va compartir múltiples iniciatives: Fundació EMI, editorials Nova Terra, Estela i Laia, Cristians pel Socialisme,...i va presidir l'Associació de Veïns de Sant Gervasi. El 1979 va formar part, com independent, de les llistes del PSUC a Barcelona a les eleccions municipals. A l'Ajuntament, primer amb l'alcalde Narcís Serra i després amb l'alcalde Pasqual Maragall, va desenvolupar una tasca de transformació decisiva de les àrees d'empreses municipals i de serveis municipals, incorporant de manera pionera les formules de gestió públic-privades. El 1987 va assumir també, tot i que ja començava a notar els símptomes de la malaltia, l'àrea d'urbanisme. Els seus 12 anys a l'Ajuntament van representar una aportació importantíssima a la transformació de la ciutat.

Durant l'acte, es va distribuir la publicació dedicada a Josep Maria Serra i Martí, dins la "Col·lecció d'Enginyers Il·lustres" coordinada per Pau Verrié i editada per l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (accedeix al llibre).

Per a més informació clica a la fitxa de l'acte i recupera el vídeo del homenatge

Compartir