Accedeix al vídeo i a la documentació clicant a la fitxa de la jornada
 

Les pel·lícules i les novel·les de ciència-ficció fa temps que imaginen temps futurs en els que la humanitat habita la Lluna, Mart i altres planetes del Sistema Solar. Però la realitat ja no està tan lluny i, en l'actualitat, moltes persones treballen per desenvolupar les tecnologies necessàries que permetin aconseguir-ho.

Pensem en com arribar-hi, però sovint altres aspectes com els socials, els econòmics o els culturals no els tenim tan presents i estan, encara, molt poc estudiats. El Grup de Treball (GT) d'Aeronàutica i Espai, de la Comissió de Mobilitat, va organitzar el 21 de febrer de 2024 una xerrada per parlar dels aspectes socioeconòmics que caldrà tenir en compte en les primeres missions tripulades a Mart, fins a arribar a la primera gran ciutat marciana, anomenada Nüwa.

En la jornada van participar Jaume Gibert , enginyer Industrial i president del GT d'Aeronàutica i Espai, Miquel Sureda, llicenciat en Ciències Físiques, Doctor Enginyer Aeronàutic i professor de l'ESEIAAT de la UPC i Joan de Dalmau, enginyer industrial i membre del GT d'Aeronàutica i Espai.

 

Accedeix al vídeo i a la documentació clicant a la fitxa de la jornada

 

Compartir