Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

"El Fons Nacional de Sostenibilitat del Sector Elèctric (FNSSE) assumirà el finançament de les polítiques de foment de les energies renovables, la cogeneració i valorització de residus" va explicar Pep Salas, conseller de la CNMC i membre de la comissió d'experts de la Transició Energètica, a la sessió en línia organitzada per la Comissió d'Energia, el passat dijous 4 de febrer de 2021.

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha publicat el projecte de llei que regula el FNSSE per establir un nou repartiment de la part dels costos regulats associats al finançament dels costos fixes del règim retributiu específic de les instal·lacions d'energies renovables (RECORE). Com va explicar Lluís Pinós, membre de la Comissió d'Energia, "aquest nou repartiment se suposa que comportarà una reducció del 15% de la factura i que vol contribuir a l'electrificació del sistema elèctric i a la reducció de les emissions de CO2".

"La fiscalitat energètica s'ha d'abordar en la seva totalitat per poder facilitar la transició energètica amb els ritmes i objectius previstos i minimitzant els impactes negatius" va concloure Salas.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Amplia amb el reportatge a Fulls d'Enginyeria

Compartir