Accedeix al vídeo clicant a la fitxa de la jornada

 

El sector de l’envàs i de l’embalatge és motor d’innovació de les indústries i els enginyers i les enginyeres hi juguen un paper essencial en l’impuls de la seva digitalització i en el disseny i desenvolupament de solucions. El passat 19 de març de 2024, la Comissió d’Indústria 4.0, en col·laboració amb Hispack de Fira de Barcelona, va organitzar un diàleg sobre la transformació digital i la implantació de la indústria 4.0 en les diferents empreses, que tindrà la seva continuïtat en l’Engineers Day que se celebrarà el 8 de maig de 2024, en el marc del saló per excel·lència del packaging i de la manufactura, en general. 

El director general Pere Homs va destacar que amb l’Engineers Day es vol donar visibilitat “a les persones que hi ha darrere de les tecnologies, de la digitalització i sostenibilitat, claus per a la competitivitat de les empreses”. Homs va afegir que “aquesta iniciativa és una bona oportunitat per posar en valor el treball dels enginyers i enginyeres que aporten solucions als grans reptes del món avui”. 

Xavier Pascual, Business Unit Director a Fira de Barcelona, va subratllar que amb aquest espai es vol “reconèixer la tasca dels creadors del demà, els professionals de l’enginyeria que creen innoven i dissenyen solucions aplicades al sector del packaging”.

L’Engineers Day tindrà una agenda molt completa amb ponències i casos d’èxit de líders del sector, un acte institucional i lliurament de reconeixements a persones i entitats de l’àmbit de l’envàs, l’embalatge i la manufactura. També es realitzarà una ruta guiada per conèixer les solucions innovadores dels expositors a Hispack en automatització i robòtica intralogística i, sens dubte, serà una bona ocasió per fer xarxa amb tècnics i enginyers i enginyeres vinculats als processos de producció, R+D, operacions i cadena de subministrament. 

 

Cap a una transformació digital més democràtica

Les coses han millorat i molt en l’era digital actual. La tecnologia cada cop és més democràtica”, va apuntar el moderador del diàleg Michael Loughlin, president del Grup de Treball d’Integració 4.0 i director a MAP Consulting & Technology. “Un dels reptes ha sigut apropar la robòtica a les persones usuàries. Avui dia, hi ha hagut un canvi cultural i s’han incorporat eines, com la robòtica col·laborativa, pràcticament en totes les capes industrials”, va destacar David Trabal, director general a FANUC Iberia. 

La tecnologia està a l’abast de les pimes més que mai, però cal apuntar i dirigir bé la transformació digital per identificar què pot aportar valor a l’empresa”, va assenyalar Blanca Puigjaner, directora de recerca i desenvolupament a Industrias Puigjaner. “La transformació digital és un repte, però també és una oportunitat. Els moviments han de ser àgils, però també assumibles per les persones treballadores i per l’empresa perquè es vegi, de manera clara, quin és el camí a seguir”, va apuntar Albert Montsant, responsable d’Equip Tècnic Solucions a OEMs Ibèria. 
 

Accedeix al vídeo clicant a la fitxa de la jornada

Compartir