Coincidint amb el Dia de la Internet Segura, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació ha posat en marxa el CiberObservatori Professional de Catalunya, que té com a finalitat contribuir al coneixement tècnic organitzatiu i empresarial dels sistemes tecnològics de què disposen les organitzacions i la seva protecció contra ciberamenaces.

Per tal d'aconseguir aquest objectiu, a www.ciberobservatori.cat es publicaran enquestes periòdiques que valoraran el grau de sensibilització general sobre aquest tema. Actualment es pot accedir a dues enquestes:

  • Teletreball (adreçada a totes aquelles persones que estiguin duent a terme treball a distància)
  • Ciberseguretat professional (adreçada a responsables TIC d’organitzacions privades i públiques)

L'anàlisi de resultats farà possible proposar estratègies per garantir la presència de la ciberseguretat en les decisions socials.

A la web també està publicat el Decàleg de precaucions a l’hora de teletreballar, que es va llançar quan el mes de març de 2020 es va decretar l’estat d’alarma. També estan previstes activitats per conscienciar sobre aquest tema que es donaran a conèixer pròximament..

El CiberObservatori Professional de Catalunya és una iniciativa de Telecos.cat impulsada amb la col·laboració de Wit Technical Creative Agency. Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) , Enginyeria Informàtica (COEINF) i  l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya hi donen suport.                                        

Compartir