El president Jordi Renom i el degà Josep Canós fan balanç del seus quatre anys de mandat a Enginyers Industrials de Catalunya, en els que s’ha complert amb els dos grans reptes que es van marcar: millorar la representativitat del col·lectiu i la solidesa econòmica. “Som més gent, som més joves i hi ha més incorporació de gènere”, indica Jordi Renom.  

Entre els diferents projectes, Josep Canós cita “el diari digital d’actualització permanent Fulls d’enginyeria (únic en un col·legi professional), l’alt nivell assolit de la formació contínua amb cursos de postgrau i màster i la Càtedra Enginyeria i Empresa amb la Universitat Politècnica de Catalunya”. 

En clau externa, hem aconseguit ser referents (a través dels mitjans de comunicació, de les comissions i dels grups de treball) en camps com l’energia, la sostenibilitat, mobilitat, indústria química i l’enginyeria de la salut, entre d’altres”, explica Renom. 

Aquest mandat ha comptat amb un esdeveniment excepcional que ha estat la pandèmia derivada de la Covid-19. Un acte disruptiu que va obligar a establir plans de xoc per a què el funcionament de les institucions no es veiés afectat. “Gràcies a l’esforç i al suport de tot el col·lectiu vam superar la pandèmia. Cal remarcar el paper de les enginyeres i els enginyers en la producció de respiradors, en la gestió de subministres sanitaris, en el recolzament al SEM, etc; una sèrie d’accions que van demostrar que som resilients i que treballem per a la societat”, destaca Canós. 

El propòsit d’Enginyers Industrials de Catalunya és liderar l’evolució tecnològica pel progrés del món i de les persones. “Un dels nostres objectius és l’acompanyament al col·lectiu enginyer al llarg de tota la seva vida professional i més enllà (a través de les accions socials)”, assenyala Canós. Un camí junts que és possible “gràcies a què disposem de bones relacions amb la Mútua dels Enginyers, Caixa d’Enginyers i l’Acadèmia i a una bona coherència territorial en les diferents demarcacions i delegació”, afegeix Renom. 

El president Jordi Renom i el degà Josep Canós s’acomiaden “satisfets i tranquils perquè sabem que el testimoni cau en bones mans” i s’ofereixen pel que calgui “aquesta vegada des de l’altre costat”. Amics per sempre!

 

Compartir