Accedeix al vídeo i a la documentació clicant a la fitxa de la jornada

 

En un entorn cada vegada més incert, canviant i reptador, els i les enginyeres que ocupen rols de lideratge necessiten adquirir noves habilitats per dirigir, adaptar i alinear els seus equips i organitzacions per respondre de manera àgil i amb èxit als desafiaments emergents i ser la palanca de transformació de l'organització. 

En una jornada, el 23 de maig de 2024 i organitzada pel Grup de Treball (GT) de Lideratge Humà i Transformador de la Comissió de Lideratge Empresarial i el Project Management Institute Barcelona Chapter, es van posar sobre la taula quines són les característiques que defineixen els líders transformacionals; quines són les qualitats essencials que inspiren i capaciten els altres; així com quin impacte té aquest enfocament de lideratge a les organitzacions i a la societat en general, entre altres aspectes. “Les persones són la clau de la transformació de les organitzacions”, va destacar Marcos Serra, Transformation Manager a Towa i president GT de Lideratge Humà i Transformador de la Comissió de Lideratge Empresarial.

Olga Espí, Co-Founder de Talking Leaders Academy, va parlar de la “fórmula del lideratge transformacional” i va explicar que “és igual a la visió, més la seguretat psicològica (entorn de confiança), multiplicats per les habilitats de lideratge, elevat a la n que és el treball constant que cal realitzar per desenvolupar aquestes habilitats”. 

Després d’una dinàmica pràctica amb les persones assistents, Olga Espí, va enumerar quines són les Power Skills que, actualment, impacten en els equips. En concret, Espí va citar  “la intel·ligència emocional, l’empatia, la comunicació efectiva, l’assertivitat i feedback, l’apoderament d’equips, la gestió del canvi, la resiliència i la negociació” i va apuntar que  “les habilitats es poden aprendre, però cal abans tenir actitud d’autoconeixement i de servei i tenir un interès genuí de cara a les persones”. 

La taula rodona, moderada per Josep Llauradó, CIO de Tradisa i president del PMI Barcelona chapter m va comptar amb persones líders amb experiència transformadora en les seves organitzacions. Charles Waters, president Internacional a Revlon, va assenyalar que “el que genera el canvi i ajuda a la transformació és la constància, saber clarament quines són les prioritats i marcar quina és la visió i camí a seguir”. 

Carles Sánchez, soci fundador de la consultora Tuataramente, va assegurar que “la clau del nou lideratge transformacional està a liderar a través dels valors, uns valors que deriven dels comportaments reals i crear estructures i eines que ho permetin”. 

Sergio Lara, director Operacions a Technip Energies Iberia, va apuntar que “davant la resistència al canvi, la millor opció és involucrar a les persones en el procés de transformació i que se’l facin seu, que en siguin cocreadors i que en formin part. D’aquesta manera, el canvi ja no és canvi i es converteix en un camí a seguir”.

Meritxell Ferraté, Chief People and Culture Officer a Towa, va defensar que “cal empoderar a les persones, en un entorn segur de benestar”. Ferraté va afegir que “volem generar líders que fomentin espais segurs i impactes positius en les persones i el planeta”. 

 

Accedeix al vídeo i a la documentació clicant a la fitxa de la jornada

Compartir