Maria Salamero i Narcís Armengol han pres possessió com a nova presidenta i degà de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC) i  del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), a l’encapçalar les úniques candidatures presentades. És el primer cop que una dona presideix l'AEIC, fundada el 1863.

Maria Salamero Sansalvadó és enginyera industrial per l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per EADA. Ha estat més de 25 anys dedicada al sector de l’aigua i el medi ambient dins el Grup Agbar en el que ha exercit diferents rols i càrrecs en l’àmbit de les operacions, la tecnologia, la recerca i la innovació, la formació, la comunicació i, darrerament, la sostenibilitat. 

Narcís Armengol i Gelonch és enginyer industrial per l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per ESADE. Actualment és director general de ARCbcn, enginyeria especialitzada en el disseny i la consultoria de models i tecnologies del sector de l’energia, així com de projectes R+D+I.

Tots dos porten anys vinculats al Col·legi i Associació i actualment formaven part de les Juntes encapçalades per Jordi Renom i Josep Canós, que ja havien iniciat un projecte transformador amb un propòsit adaptat al nou entorn: “Liderem l’evolució tecnològica per al progrés del món i les persones”.

La candidatura anomenada “Evolucionem” vol fer un pas més i seguir transformant el COEIC/AEIC per acompanyar i representar als seus professionals i, alhora, esdevenir un referent per a la societat. Es tracta d’un equip integrat per persones compromeses amb la professió, divers i paritari, i que neix amb la voluntat d'acostar l'enginyeria a la societat, així com acompanyar i representar els seus professionals, per esdevenir referent de valor, coneixement i servei.  “Un equip amb visió, passió i orgull, sumant talent i coneixement, creant xarxa i aliances, i amb la bandera de la tecnologia com a vector clau per a un progrés sostenible”, destaquen des de la candidatura.

 

Compartir