Per a més informació clica a la fitxa de la jornada
 

Estem en un context de crisi de perfils STEM, si no revertim aquesta situació serà molt difícil desenvolupar el teixit empresarial a Catalunya”, així de contundent va cloure Ignasi Rafel, president del Consell de Formació i Ocupació i membre de les Juntes dels Enginyers Industrials de Catalunya, el cicle de Formació i Talent en el sector de l’Automoció, organitzat per la Comissió de Mobilitat. 

La darrera sessió, moderada per l'Anna Manich, responsable de l'oficina a Espanya a ATEEL i experta en certificació de vehicles, i que es va celebrar el 21 de març de 2023, va tractar sobre una de les millors vies de formació i capacitació actuals en el sector de l’Automoció que és la Formula Student (FS). 

La FS és una competició organitzada per la STA i que compta amb el suport de les institucions i empreses espanyoles. És un espai únic per als joves enginyers i enginyeres per intercanviar i desenvolupar els seus coneixements i els valors del respecte, la cura de les persones, treball en equip i esforç, i per assolir alts nivells d’excel·lència tant tècnica com personal”, va destacar José Manuel Barrios, president de l'STA (Sociedad de Técnicos de la Automoción).

Robert López, Technical Director de FICOSA, va afegir el valor de la Formula Student per a les empreses i per atraure talent. “El FS és un màster accelerat del que els i les estudiants es trobaran en sortir de les universitats; és una via d’accés ràpid a posicions qualificades”, va assenyalar. 

El testimoni de l’experiència Formula Student el va donar Adrià Guillamet, Team Leader de l'equip de l’ETSEIB de la FS, BCN eMotorsport, qui va compartir en què consisteix la competició i sobre què es requereix per participar en la FS. “És una vivència que enriqueix moltíssim en tots els aspectes, no només posem a prova el cotxe sinó també a nosaltres mateixos. L’equip aprèn a rendir sota pressió”, va explicar. 
 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir