Comença el cicle de debats del “Monogràfic de Mobilitat Elèctrica” amb una jornada a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) sobre l’àmbit de l’energia, solucions actuals i reptes de futur. En paraules del president del Grup de Treball de Mobilitat Elèctrica, Francesc Vallecillos, el “Monogràfic de Mobilitat Elèctrica és un document dinàmic i obert i vol vincular tot el coneixement que tenim com a professionals de l’enginyeria”. El director general, Pere Homs, va fer referència al propòsit dels Enginyers Industrials de Catalunya que és el de “liderar l’evolució tecnològica pel progrés del món i de les persones”.

A data d’avui, tenim capacitat de generació i la xarxa podria aguantar perfectament la transició energètica i el gir cap a l’electrificació de la mobilitat”, va declarar Ferran Garrigosa, director de Desenvolupament de Negoci de Km0 Energy. David Puyalto, d’ABB Energia, va parlar de les noves solucions en carregadors i, en concret, de la tecnologia V2G “que permet retornar a la xarxa elèctrica o a la llar l’energia des de la bateria del cotxe elèctric”. Marta Morera, directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), va refermar el compromís de l’Administració en aquest canvi de paradigma.

Oriol Fàbregas de Wallbox va recordar que “no serveix de res la mobilitat elèctrica si no assegurem que el mix energètic amb el que carreguem els nostres vehicles és d’origen 100% renovable”. David Huete d’Easycharger va repassar els darrers 5 anys d’evolució del sector i va assenyalar que “estem a punt de viure una disrupció tecnològica i aviat els cotxes elèctrics seran més econòmics que els de combustió".

El professor Roberto Villafáfila va centrar la seva exposició en l’electricitat com a vector energètic i va recordar que “el sistema elèctric és complex perquè s’ha de satisfer la demanda de forma permanent”. Villafáfila va destacar que “el vehicle elèctric podrà ajudar a l’emmagatzematge de l’energia ja que parat és una bateria amb rodes”.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Amplia a Fulls d'enginyeria

Compartir