Defensem els professionals que hi ha darrere les obres de l’Espai Barça i demanem respecte per les enginyeries implicades i els professionals que hi treballen, tant enginyers com arquitectes, en l’execució del projecte i en la direcció de les obres. Des del Col·legi recordem que les dues empreses encarregades d’aquesta direcció d'obra tenen una trajectòria de solvència sobradament demostrada. 

Destaquem que una de les fortaleses de l’enginyeria rau en el control dels temps, el control de costos i el control de qualitat, tasques que s’han de dur a terme en la fase d’execució de l’obra, precisament la que s’ha encarregat a la UTE Torrella Ingenieria y Arquitectura – JG Ingenieros. Lamentem que alguns col·lectius i mitjans de comunicació hagin posat en dubte la capacitat de complir amb èxit aquests objectius i demanem una rectificació pel que considerem una falta de respecte i un tracte despectiu cap a aquests professionals.

Recordem que els projectes actuals d’aquesta complexitat necessiten el treball en equips formats per professionals de diverses disciplines com ho són els de la UTE actual, on treballen braç a braç enginyers, arquitectes i d’altres professionals per assolir els objectius. De fet, el projecte que es troba en fase d'execució, està complint i adaptant-se, dins de les dificultats inherents a una obra d'aquesta magnitud, amb les previsions, fet que avala la feina de les empreses i tècnics implicats. 

És per això que ens sorprèn que algunes opinions es fonamentin més en defenses corporativistes injustificades (fins i tot en contra de la pròpia professió) que no en el rigor de la feina que s'està fent i que demostra no tan sols que l’enginyeria del país té capacitat per tirar endavant un projecte com el de l’Espai Barça, sinó que pot realitzar qualsevol altre projecte de característiques semblants arreu del món. 

Torrella i JG Ingenieros han assumit, des de l’any passat, la direcció del desenvolupament del projecte executiu que du a terme l’empresa constructora i la direcció de l’obra. S’encarreguen de la demolició de la graderia superior de l’estadi i la marquesina de la tribuna principal, de la construcció de la nova tercera graderia, de la construcció de la nova coberta, equipada amb 6.000 m² de panells fotovoltaics, i de la millora dels accessos a l’estadi de totes les zones.  

Compartir