El document “Enginyeria, motor de progrés” és una reflexió per aportar la nostra veu i que —juntament amb d’altres— ajudi a orientar el país en el camí de progrés, al qual sempre hem contribuït (celebrem el 160è aniversari de l’Associació) des dels nostres valors més genuïns com són la innovació, el rigor o l’eficiència

Reivindiquem la nostra participació en els espais publicoprivats d’estudi, anàlisi i decisió sobre els temes estratègics amb contingut tecnològic i contribuir així en l’esfera pública, com ho van fent amb èxit en l’àmbit privat. Com va dir la presidenta Maria Salamero en l’acte, celebrat al paranimf de l’Escola Industrials davant de diferents representants de la classe política, líders empresarials i agents socials del nostre país, “reclamem un espai permanent de tecnologia, indústria, lideratge i sobretot d’acció”. 

 

La presidenta i el degà Narcís Armengol destaquen, en la presentació del document, que som un país que necessita avançar en una cultura de la “concertació i concentració, ser més eficients i tenir impacte real al món d’avui”, amb agilitat, energia i determinació i amb la col·laboració i participació de totes les parts implicades. “Cal atrevir-se a desplegar conjuntament solucions sistèmiques, resoldre les causes i no els fets ni les paraules”, afegeixen. 


La tecnologia, gràcies a l’enginyeria, ha de ser part de les solucions als 6 reptes del món avui; emergència climàtica, transformació digital, salut de les persones, indústria innovadora, energia i societat justa. I els enginyers i enginyeres assumeixen la responsabilitat i compromís del seu lideratge i resolució. Perquè, com va interpel·lar el degà Narcís Armengol, en l’acte en el paranimf, cal actuar amb “rigor, pragmatisme, ambició, determinació i valentia i també amb celeritat”.

 

Accedeix al document Accedeix a la web
Compartir