Participem en els actes de traspàs de la presidència dels 4 Motors per Europa (4ME) de Baden-Württemberg a Llombardia que es van celebrar el 12 d'abril de 2024. 4ME és una associació que completen els territoris de Catalunya i Roine-Alps (actualment, Alvèrnia-Roine-Alps, AURA).

El Col.legi, conjuntament amb la Baden-Württemberg Chamber of Engineers a Stuttgart, l'Ordine degli Engigneri de Milano i la IESF a Lyon, ha acompanyat a la delegació catalana en aquest acte, així com en la sessió prèvia sobre les oportunitats de crear valor per la societat des de l'emprenedoria en IA, amb una visió europea. L'enginyera catalana Anna Gallet, que ens representa des de Stuttgart, es preguntava "com més enllà del dinamisme innovador de les empreses emergents, les empreses més tradicionals sabran treure profit de la IA per millorar els seus productes, serveis i processos".

Els professionals de l'enginyeria de les quatre regions dels 4ME treballem, des dels principis d'aquesta associació, en una agenda comuna en la qual s'aborden els aspectes relacionats amb la nostra disciplina, des de la manca de professionals, als reptes que enfronta avui dia, passant per la formació i les oportunitats de l'emprenedoria.

La cooperació dels 4ME es basa en el principi de flexibilitat institucional i no disposa d'òrgans de govern ni de pressupost propi. La presidència rotatòria dura aproximadament un any i culmina amb una reunió de presidents, en el marc de l'acte de traspàs de la presidència.

El maig vinent de 2024, els enginyers i enginyeres dels quatre motors celebraran la seva reunió anual on es donarà continuïtat a aquest espai comú i es compartiran reflexions, iniciatives i bones pràctiques per part de les quatre institucions, anteriorment mencionades.

Compartir