En el marc del Dia de la Dona (8 de març), donem visibilitat a les nostres referents per parlar sobre el present i el futur de la professió en perspectiva de gènere. Membres de les nostres juntes i expertes en els diferents àmbits de l’enginyeria, defensen que cal donar prioritat al talent, sense tenir en compte cap tipus de prejudici, i totes juntes i junts liderar l’evolució tecnològica per al progrés del món i les persones.

Mariló Casas García, presidenta de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur i responsable de Desenvolupament de Negoci a SENER, reclama “una societat on les noies amb talent per a l’enginyeria puguin desenvolupar la seva vocació amb normalitat”.

Maite Ramos Martínez, vicesecretària de la Junta de Govern del Col·legi i gerent a BIS Structures, ens comparteix la seva il·lusió per “un futur on el gènere no tingui res a veure amb les oportunitats”.

Isabel tejero Fernandez, vocal de la Junta de Govern del Col·legi i directora d’Energia a Bureau Veritas Solutions, explica que “un futur amb més dones STEM passa per posar l’educació al centre de l’estratègia”.

Marina Arnaldos Orts, directora de Creixement i Solucions a Cetaqua, destaca que “el recolzament i companyonia entre dones és fonamental per seguir avançant en un context social complex. Ningú millor que una dona per entendre a una altra dona”.

Andrea Serrano Costafreda, enginyera nuclear a IDOM, assenyala que “el futur planteja molts reptes i necessitem grans professionals per afrontar-los. No permetem que els prejudicis ens privin de les enginyeres i enginyers que ho poden ser”.

Meritxell Mora Fuertes, SC Systems & Data Team Lead a Mundipharma, ens anima a "continuar treballant per un món on la barrera de gènere sigui història". 

Clàudia Pons Teixidó, enginyera de projectes a ALIER,S.A., afirma que "hem d'ajudar a les noies joves a trencar barreres perquè siguin el que vulguin ser, deixant de banda les etiquetes i la pressió social".

L’Associació i el Col·legi estem compromesos en l'impuls de mesures que facilitin el canvi cultural necessari per avançar cap a l'equitat de gènere i en línia del que apunta l’objectiu número 5 dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible l'ONU).

Accedeix al nostre Decàleg d'Equitat
Compartir