Per a més informació clica a la fitxa de la jornada 

 

Les tecnologies de l'automòbil estan evolucionant d'una forma molt ràpida i la innovació és un dels pilars d'aquesta indústria. En el llançament de cada nou model de cotxe les empreses introdueixen moltes novetats tècniques i això implica una constant introducció de noves tecnologies que demanen enginyers i enginyeres més especialitzats. Un canvis que també afecten a la formació en automoció perquè s’han d'introduir noves tecnologies i els programes s'han de posar, constantment, al dia.

El Grup de Treball d’Automoció de la Comissió de Mobilitat ha organitzat un cicle de conferències sota el nom “Formació i talent en el sector de l’automoció de Catalunya” per debatre sobre quines són les necessitats actuals i de futur en aquest sector, des del punt de vista de les empreses i de les institucions. 

En la sessió que es va celebrar el passat 14 de març de 2023, moderada per Diana Mesa, Head of Digital Portfolio & Governance" a SEAT, Josep Nadal, gerent del CIAC, va destacar la transformació del perfil demandat en el sector “de mecànics cap a electrònics”. “El que més busquen les empreses és la creativitat, la capacitat d’adaptació i la flexibilitat”, va afegir. Nadal també va alertar d’una gran manca de perfils de producció “perquè no existeix un relleu”. 

El director general, Pere Homs, va presentar l’estudi del Observatorio de la Ingeniería de España i va reivindicar que “la competitivitat de les empreses passa pel talent”. Homs també va assenyalar que, en la guerra pel talent, “ni tots els joves són talent ni tot el talent és jove. Els problemes són molt diversos i requereixen d’una visió interdisciplinària i intergeneracional”.

Silvia Ferrer, responsable d'àrea de programes superiors a Eurecat, va explicar que, en el sector de l’automoció, es tendeix cap a un “perfil híbrid amb un background important d’enginyeria industrial però també amb competències tècniques d’altres enginyeries o estudis més lligats al software, l’electrònica, mecànica de control o de materials”. 

La vicerectora de qualitat i política lingüística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i responsable del Consell de Direcció pel Campus FPCAT-UPC, Imma Ribas, va presentar l’oferta formativa i programes actuals de la UPC per donar resposta a aquesta necessitat de coneixements tècnics i especialitzats. 

 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada 

 

Compartir