Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Els cotxes del 2040 seran productes tecnològics amb una propietat compartida i pensats pel lloguer. Això ho veurem en un disseny que esdevindrà menys emocional i que posarà l’èmfasi en l’espai, la flexibilitat, la usabilitat i la funcionalitat. Encara es valorarà l’estil però no d’una manera esportiva i dinàmica tradicionals” va explicar David Arcona, Managing Director a Geely Design Barcelona, durant la primera sessió del Cicle de Conferències sobre l’automòbil del 2040 que es va celebrar el passat dimarts 7 d’octubre de 2020, organitzat pel Grup d’Automoció de la Comissió de Mobilitat dels Enginyers Industrials de Catalunya.

Segons Stefan Ilijevic, Innovation Manager de Seat, “el sector de l’Automòbil estarà influenciat en el futur per la sostenibilitat, la urbanització, la digitalització, el benestar i l'envelliment de la població”. El sector anirà més enllà de la fabricació de vehicles i la mobilitat serà “connectada, autònoma, elèctrica, sostenible i de serveis compartits” va exposar Ilijevic. El director d’Innovació de Seat va predir que els cotxes s’humanitzaran i que durant una etapa de transició conviuran vehicles de diferents traccions, amb autònoms i semi-autònoms. També va afegir que la connectivitat i la conducció autònoma seran claus per a la reducció d’accidents i per fer front a l’envelliment de la població.

El 2040 ja no es fabricaran cotxes contaminants, la tendència són els productes neutres en CO₂, i hi hauran importants canvis en els models de negoci (cap al lloguer i el cotxe compartit) i en el sector en general” va pronosticar Antoni Freixa, president del Grup d’Automoció dels Enginyers Industrials de Catalunya. En aquesta línia, Stefan Ilijevic va assenyalar que els fabricants són conscients de què “som part del problema i que la reducció de CO₂ i de partícules és el gran repte”.

David Arcona va exposar que “els cotxes del futur estaran plantejats com un espai de relaxació personal, un lloc de treball, de socialització o estudi”. El dissenyador va explicar que els interiors seran més nets, simples i altament flexibles i que els panells intel·ligents tindran transductors integrats que reemplaçaran als altaveus convencionals a la vegada que oferiran gràfics i il·luminacions interactives.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir