Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

La Innovació i la recerca en el sector de l’automoció és la millor de les maneres d’adaptar-se en un entorn en constant canvi i en una indústria en ple procés de transformació. Lluís Puerto, president de la Comissió de Mobilitat, va destacar -en la segona sessió del cicle sobre I+D en l’automoció que es va celebrar el passat 17 de maig- que “la innovació i la recerca ens prepara pel que ha de venir. La indústria de l’automoció té nous players i noves inversions”. 

Eduardo Quesada, CTO de Silence, ens va explicar que tots els seus productes i models “tenen el mateix know how i sistema de bateria”. La bateria de Silence té una gran capacitat (5,6,kWh) i un pes reduït (40 kg). “La idea és vendre-la per separat (del vehicle) o fer una subscripció. Es podrà carregar en qualsevol lloc i utilitzar-la per carregar qualsevol altra tipus d’aplicacions”, va afegir Quesada. Silence també té el primer sharing propi per a distribuidors de la marca, “una flota totalment connectada a través d’una plataforma web i APP”. 

“Les noves generacions esperen poder desplaçar-se a través d’un sistema fàcil, compartit i connectat” va avançar Jordi Aubert, director d'Enginyeria i Innovació a NEXTIUM by Idneo. Aubert va aprofundir en la tecnologia habilitadora de la digitalització de l’automòbil (àrea de sensòrica i de biometria), i va fer una crida per a què tots els actors de la indústria s’hi impliquin perquè tots aquest reptes “ens obliguen a cooperar i a fer aliances estratègiques”.

Jordi Miró, General Manager a DOGA, i Alfredo Chaves, Product Engineer i Director a DOGA, van compartir el gran repte de la seva companyia internacional de transformar els sistemes mecànics en electrònics. “Hem adaptat les nostres solucions (netejaparabrises, entre d’altres productes) a la mobilitat elèctrica i connectada”, va destacar Miró. “Això va suposar canviar tota la nostra estructura per poder gestionar un producte electrònic, així com aconseguir connectar-ho amb la part mecànica”, va explicar Chaves. 

La propera sessió del cicle sobre Recerca i Innovació en el sector de l’Automoció a Catalunya se celebrarà el 24 de maig.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Crònica de la jornada del 10 de maig

 

Compartir