Mariló Casas, nova presidenta de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur, una comissió engegada al 2019 i promoguda des de la governança, que treballa per desplegar el Decàleg d’Equitat d’Enginyers Industrials de Catalunya. Aquest decàleg posa de manifest el compromís en l'impuls de mesures que facilitin el canvi cultural necessari per avançar cap a l'equitat de gènere i en línia del que apunta l’objectiu número 5 dels ODS. En concret, visibilitzar les dones enginyeres, fomentar-ne la inclusió en els òrgans de govern i comissions; així com, reforçar la seva visibilitat professional i l’equitat laboral a l’enginyeria, entre d’altres. 

Des d'Enginyers Industrials de Catalunya volem agrair a la Mireia Furriol, el seu lideratge al capdavant de la comissió, tot i que en seguirà compromesa des del seu paper de portaveu.  

Casas, vocal de la Junta de Govern des de l’anterior legislatura, ha format part d’aquesta Comissió des de l’inici. En el seu àmbit professional ha desenvolupat la seva carrera en l’àmbit de grans enginyeries en les àrees de gestió i medi ambient. També compta amb formació en desenvolupament directiu i lideratge femení per IESE. 

La Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur pretén ser una eina transversal per ajudar a la resta de Comissions del COEIC a normalitzar la presència femenina i d'altres col·lectius poc representats per aconseguir un tracte igualitari en el sentit ampli, i fomentar les vocacions STEM en baixes edats, sobretot en les nenes”, destaca Mariló Casas. 

Les persones interessades en formar part d'aquesta Comissió es poden posar en contacte amb l’Àrea de Coneixement al 93 295 78 04  o a través del correu comissions@coneixement.eic.cat.

Informació sobre la Comissió
Compartir