Per a més informació clica a la fitxa de la jornada
 

La Directiva anomenada Seveso es va promulgar, per primera vegada l'any 1982, amb la finalitat de prevenir el risc d'accidents greus a la indústria. En aquests quaranta anys, ha sofert diverses modificacions i actualitzacions, però la seva essència continua sent la mateixa. 

En una jornada, celebrada el 25 d’octubre de 2022 i organitzada per la Comissió d’Indústria Química, es van presentar diferents detalls de la seva aplicació ja que, com a directiva comunitària, els criteris i interpretacions queden a mans dels estats membres i, en el cas d’Espanya, de les distintes comunitats autònomes.

Tijs Koerts, cap d'operacions de l'European Process Safety Center, va exposar els principals fonaments de seguretat de processos per evitar incidents amb productes químics. Koerts va assenyalar aquells aspectes als que s’hauria de donar prioritat process safety essential elements,“és important saber a quins riscos s’enfronten els operadors a primera línia i quines són les bones pràctiques que ajuden a fer les coses bé”. Entre d’altres aspectes, va explicar quins són els aspectes a tenir en compte en la llista de verificació d’un informe de seguretat.

Toni Pujol, consultor de Seguretat Industrial a TÜV SÜD Iberia, va repassar la legislació aplicable a Espanya (Reial Decret 840/2015 i el Reial Decret 1196/2003) i quina documentació s’exigeix en les diferents comunitats autònomes perquè “tot i que ens regim per la mateixa normativa, cada comunitat l’aplica amb criteris diferents”. Pujol va destacar que, en comparació amb altres comunitats, a Catalunya tot està més regulat, “aquí aprovar un projecte, que pot implicar accidents greus, costa molt”, va afegir.

 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir