Per a més informació clica a la fitxa de la trobada

La pandèmia ha agreujat una situació social preocupant que ja existia. El Sector Social ja estava molt tocat per les retallades” van ser les paraules contundents de Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, durant la quarta trobada anual dels Enginyers Voluntaris que es va celebrar, de manera virtual, el passat 22 d’octubre de 2020. Estanislau Sunyer, president de la Comissió d’Acció Social, va destacar que “enguany s’han fet accions, a través dels cinc col·legis professionals implicats, en els àmbits de la digitalització i logística al voltant de la COVID-19”.

El president Jordi Renom va donar la benvinguda destacant que “cada any som més. Ens trobem per veure’ns, explicar-nos i conjurar-nos”. L’acte va ser presentat per la periodista Elisabet Carnicé qui va destacar que la situació actual de pandèmia obra un "horitzó d'incertesa però hi ha un arbre de vida on conflueixen moltes mans per tirar endavant tots els reptes presents i futurs".

Eduard Sala, director d'Acció Social de Càritas Barcelona, va explicar que “a causa de la pandèmia s’ha multiplicat per deu la distribució d’aliments i és gràcies a les moltíssimes mans que hi col·laboren que s’està podent dur a terme”. Lola de la Fuente, membre del Patronat de la Fundació Esclat Marina, va denunciar que “no podem seguir amb uns Serveis Socials amb tan pocs recursos. El finançament dels agents socials ha d’estar dins l’Agenda del Govern”.  

I és que, com va dir Francina Alsina, “ja portem 7 mesos d’emergència per als que no estàvem ni avisats ni preparats. Calen canvis profunds i estructurals. 1 de cada 3 nens catalans és pobre”. Rafael Ruiz de Gauna, Director de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, va assenyalar que “cal combinar una mirada a curt termini amb una de mig termini que permeti garantir la solvència de les entitats socials per seguir orientant-se a les persones que són el nostre objectiu”.

No estem en una nova normalitat sinó que estem en una nova realitat. El feble ara és més feble” va denunciar Eduard Sala de Càritas. Tots els ponents van coincidir en què la pandèmia els ha obligat a reinventar-se, a ser més creatius, i que cal posar aquest aprenentatge en valor.

Per a més informació clica a la fitxa de la trobada

 

Compartir