Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Segons un estudi de McKinsey Global Institute, els exoesquelets robòtics són una de les tecnologies innovadores que major impacte pot tenir en la salut de la població mundial, en els propers anys. El passat 9 de febrer de 2022, la Comissió de Societat Digital va reunir a dos grans experts en aquest àmbit, l’Alícia Casals de la Universitat Politècnica de Catalunya i el CEO de Able Human Motion, Alfons Carnicero, per explicar l’estat actual i les aplicacions d’aquesta tecnologia i quins són els seus reptes pendent i tendències de futur.

La jornada va mostrar com cada cop més la robòtica esdevé una eina de suport per als tractaments mèdics i assistencials. En concret, els exoesquelets esdevenen uns dispositius d’ajut a la marxa i a la rehabilitació en persones amb discapacitats. Casals i Carnicero van destacar que els exoesquelets no només presenten els reptes propis del control de robots sinó també la necessitat de determinar (i ajustar dinàmicament) el grau d'assistència en funció de l’estat del usuari. 

Al llarg de la sessió, Alfons Carnicero també va exposar l’evolució des de la ciència al mercat del dispositiu ABLE Exoskeleton: el primer exoesquelet lleuger i accessible fet a Catalunya. 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Amplia a Fulls d’enginyeria

 

Compartir