Per saber més clica a la fitxa de la jornada

 

En Mario Heredero, Quality Lab Engineer a Johnson Controls - Hitachi Air Conditioning, va tornar a Catalunya després de 5 anys a Wellington (Nova Zelanda). Com és l’experiència de tornar? En vam parlar en una jornada organitzada per la Comissió Internacional, el 9 de maig de 2023, dins el segon cicle internacional “Experiències de l’enginyeria catalana a l’estranger”. 

Heredero va explicar que va marxar cap a Nova Zelanda perquè a la seva parella li van oferir una oportunitat professional. “La recerca de feina en un entorn tan diferent va ser una oportunitat que em va fer créixer com a persona. Un dels reptes va ser explicar què és un enginyer industrial perquè és una titulació poc coneguda a l’estranger”, va apuntar Heredero.  

Vaig trigar sis mesos per aconseguir una feina. Nova Zelanda és un món que es mou molt per contactes. Es valora molt qui et presenta i a qui coneixes. Fas més cafès que entrevistes de feina”, va comentar Heredero. 

Segons Heredero, una de les avantatges de tornar és que ja tens una xarxa d’amics, de companys de la Universitat, el Col·legi i l’Associació, per trobar feina i continuar amb la carrera professional. Una de les grans dificultats d’estar a l’estranger és que “allà no tens xarxa i tot és molt més dur i lent”, va afegir. 

Per què tornar?

No és una decisió fàcil perquè, d’una banda, el cor et diu de tornar (tens la família) però, d’altra banda, allà has fet arrels i a la feina estàs ben valorat”, va explicar Heredero. “Seguim connectats emocionalment amb Nova Zelanda”, va afegir Heredero. 

Per trobar feina a la tornada, Heredero va posar en pràctica l’estratègia “dels cafès” i va contactar amb excompanys de feina, de la Universitat, del Col·legi i l’Associació i gent del poble, i proposar el tema dels cafès que vaig aprendre a Nova Zelanda. “La resposta de tothom va ser molt bona, és important conservar i mantenir sempre els contactes. A Catalunya hi ha feina i oportunitats interessants”, va assenyalar Heredero.   

A la meva tornada, el que més se m’ha valorat ha estat el meu nivell d’anglès i l’experiència d’haver treballant en un altre país perquè pensen que et saps buscar la vida per resoldre qualsevol tipus de problema”, va explicar Heredero.  

Per saber més clica a la fitxa de la jornada

Compartir