Els elements de construcció són uns components indispensables de les maquetes de trens model. El passat 26 de gener de 2023, la Comissió de Cultura, subcomissió Engitren, va organitzar una conferència a càrrec de Jordi Ortega, propietari de la marca PARVUS (18 anys al mercat del modelisme), fabricant de models a escala d'edificis i altres construccions d'ambient ferroviari i urbà.

Ortega va esmentar les dificultats que la marca ha passat per la situació canviant del mercat. "Les marques històriques, majoritàriament centreeuropees, han deixat de fabricar, convertint-se en comercialitzadores de fabricats de fora del continent, majoritàriament d'Àsia", va explicar. De totes maneres, l'aplicació de tècniques de fabricació de nova creació, com el tall de cartró amb làser i les peces plàstiques fetes amb impressores 3D, ha ofert l'oportunitat per fabricar, en petites sèries, productes de qualitat i per trobar un lloc en un mercat força exigent.

El conferenciant va exposar les previsions de futur en el sector, en concret, que s'estan plantejant de retornar al disseny i fabricació de peces de material mòbil motor; inviables en el passat, però que ara amb els nous mètodes de fabricació podrien ser una bona opció.

 

Compartir