Des de fa 5 anys, la Comissió Indústria 4.0 -formada pels col·legis d’enginyers agrònoms, informàtics, camins, canals i ports, de telecomunicacions i industrials i per AIQS- organitza una missió inversa de coneixement a la Hannover Messe, la principal fira mundial en l’àmbit de la indústria 4.0. En aquesta missió inversa de coneixement, una delegació d’enginyeres i enginyers es desplaça a la fira per identificar les principals novetats i tendències per després fer-ne difusió a la resta del col·lectiu a través d’articles i presentacions. El Fòrum Indústria 4.0, organitzat per la Comissió Indústria 4.0, s’ha convertit en el principal espai de transmissió d’aquest coneixement.

Malauradament, la situació generada per la crisi sanitària del COVID-19 ha provocat l’anul·lació de la Hannover Messe 2020. Però tot i l’aturada de l’activitat econòmica, l’evolució tecnològica ha continuat i -ara més que mai, ens moments de canvis convulsos- té tot el sentit analitzar l’estat actual del sector de la transformació digital, estar al corrent de les oportunitats que ofereixen les tecnologies emergents i compartir les reflexions corresponents amb el col·lectiu de l’enginyeria.

Enguany, part de la missió inversa de coneixement prové de la Hannover Messe virtual,  amb més de 120 novetats tecnològiques, que ha organitzat la revista InfoPLC++  del 20 al 24 d’abril de 2020. I se’n farà difusió en un Fòrum Indústria 4.0 que -tot i no ser presencial- se celebrarà virtualment el proper 12  de juny i tindrà més sentit que mai ja que l’aprofitament adequat de la tecnologia és imprescindible, en un moment de redefinició de mercats, perquè permet incrementar les opcions de sobreviure i ser àgil en la implementació dels canvis. 

Compartir