Per a més informació clica a la fitxa

Per fer front a la crisi econòmica derivada per la pandèmia, les administracions públiques europees han habilitat els fons de recuperació i resiliència, en concret, el programa “Next Generation”. El passat 13 d’abril de 2021, Galo Gutiérrez, director general d’Indústria i de la Petita i Mitjana (PIME) -en una conferència en línia organitzada conjuntament per la Comissió Indústria4.0 i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Madrid- va explicar les iniciatives i estratègies previstes en la nova política industrial espanyola pel 2030.

El programa “Next Generation” és fruit d’un acord, del passat 27 juliol, pel que Espanya rebrà quasi 70.000 milions d’euros en el període 2021-2023. “El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va presentar el primer esborrany del Pla de recuperació, transformació i resiliència estructurat amb 14 objectius de país, 4 eixos transversals, 10 polítiques palanca de reforma estructural i 30 components o línies d’acció”, va detallar Galo Gutiérrez. Segons el director general d’Indústria i de la PIME, “l’objectiu és afavorir la creació i competitivitat de les empreses i accelerar la seva transformació tecnològica i digital”.

Els 14 objectius de país assenyalen una economia pròspera i resilient, l’acceleració de la transformació tecnològica i digital, la conservació de la riquesa dels béns naturals, l’aposta per la descarbonització i les energies netes, afavorir la creació i competitivitat de les empreses, l’estimulació de la competitivitat de la indústria, l’impuls de la ciència i de l’I+D+i i reforçar els sectors estratègics. “Els eixos transversals del Pla de recuperació volen aconseguir una Espanya verda, digital, sense bretxa de gènere i cohesionada i inclusiva”, va enumerar Galo Gutiérrez.

El degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Madrid, César Franco, va cloure la sessió destacant que “les enginyeres i enginyers industrials tenim un paper rellevant en el futur immediat. Necessitem una nova Llei d’Indústria”.

Per a més informació clica a la fitxa

Amplia a Fulls d'enginyeria

Compartir