El passat 27 de setembre es va donar el tret de sortida a les activitats de l’Aula d'Extensió Universitària per aquest curs 2023-24, organitzada per la Comissió de Jubilats i Prejubilats i vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya.

La conferència inaugural titulada “Impacte de la supercomputació a la ciència, a la societat i a l'enginyeria” va ser impartida per Xavier Mena, catedràtic d’Economia d’ESADE-URL. Al llarg de la seva exposició, Mena va fer un repàs, a curt i llarg termini, sobre la rivalitat tecnològica entre els Estats Units (EUA) i la Xina. Per aquest catedràtic d’economia, la producció de semiconductors és una indústria crítica i estratègica que, en els darrers anys, han volgut liderar altres països com Corea del Sud, Rússia o el Japó. “L'estratègia de la Xina és ser líders tecnològics mundials, però la batalla dels semiconductors és estratègica i, probablement, la guanyarà els EUA, perquè aquest país ha tancat el seu mercat als xinesos i ha invertit en el disseny d’aquesta tecnologia”, va explicar Mena. El ponent va concloure que Silicon Valley s’ha imposat i domina el mercat dels xips mentre que els xinesos estan obligats a crear la seva pròpia tecnologia. 

El programa de l’Aula d’Extensió Universitària ofereix ampliar coneixements, tant humanístics com científics, impartits per professors universitaris de prestigi reconegut. Per inscriure’s i per consultar el programa complet clica aquí.

Compartir