El 23 de març de 2023, la subcomissió Engitren de la Comissió de Cultura va organitzar la conferència “El llarg camí per esdevenir un professional del maquetisme ferroviari”, a càrrec de Jordi Auqué, maquetista professional, qui va compartir els seus 28 anys d’experiència en l’ofici.

Auqué va destacar que la importància del diàleg i l’entesa amb els clients són fonamentals per evitar fallides i per garantir el bon funcionament del producte. També va assenyalar la “necessitat de passar de la mentalitat d’aficionat a la de professional-emprenedor”.

Amb els pas dels anys i d’acord amb els nous temps, Auqué ha anat focalitzant la seva activitat a l'entorn digital. En la seva pàgina web, mostra les seves realitzacions, els serveis que ofereix, dona consells i publica articles pels aficionats de les maquetes de trens model. Cal destacar la seva participació en esdeveniments del sector ferroviari, per exemple des de la primera edició de l’Expo-Tren de Lleida, la més important en el nostre país. 

Auqué va finalitzar l’acte amb la demostració de realitzacions pròpies, entre les que es trobava la maqueta exhibida a la finca “La Boella”, que representa una zona local del Camp de Tarragona. També va explicar la seva experiència en la fabricació d’elements estructurals a través d’impressores 3D, i com aquesta metodologia l’ha permès adaptar les formes i mides dels elements d’acord amb les seves necessitats. 

 

Compartir