Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

La tecnologia amb els drons ha evolucionat de forma exponencial en els darrers anys fora de l'entorn pròpiament industrial i militar. D’altra banda, l'impacte de la pirotècnia tradicional sobre el medi ambient i els animals ha fet replantejar noves eines per crear espectacles de gran format. 

En una sessió, organitzada pel Grup de Treball d’Enginyeria de l’Oci, el passat 18 de maig de 2022, es va analitzar com els drons -de la mà de la tecnologia més avançada i amb infinites possibilitats creatives- són una resposta al compromís social envers la sostenibilitat de les activitats d'oci actuals i futures. Això sí,la seva gestió és tècnicament força complexa i cal estar ben assessorat i tenir en compte els riscos i les limitacions imposades per aquest tipus d'aparells.

Catalunya és pionera amb iniciatives d’entreteniment amb drons, com per exemple la Barcelona Drone World Cup, on el seu assessor estratègic, Joan Viñas,  ens va parlar d'aquesta competició de carreres amb drons que aposta per la tecnologia puntera i la inclusió dels seus participants.

Els espectacles amb eixams de drons són una alternativa, visualment impactant, que permet crear elements de gran bellesa, amb múltiples opcions de sincronització amb d’altres elements com música, llums, aigua, etc... El seu ús cada cop és més freqüent i darrerament més recintes d'oci i administracions públiques aposten per aquesta nova tecnologia, en detriment de la pirotècnica.

En la sessió van participar Fran Arnau, CEO de Flock Drone Art, una empresa catalana pionera en la realització d’espectacles amb drons, que va explicar quines són les normatives que apliquen, les reglamentacions i va aconsellar què cal tenir en compte alhora de portar a terme aquest tipus d'espectacles. 

Andreu Mingote, director de Serpreco, corredoria d’assegurances de La Mútua dels Enginyers, va analitzar quines són les característiques imprescindibles a tenir en compte a l'hora de contractar una assegurança de responsabilitat civil (RC) que cobreixi aquest tipus d'activitats. Així com,  els antecedents legals i jurisprudència més importants que s'han de tenir en compte, tant des del punt de vista del responsable de l'espectacle com des del punt de vista del promotor de l'activitat (ajuntament, empresa privada, particular, etc.). 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir