Maria Salamero i Narcís Armengol han estat proclamats presidenta i degà electes, a l'encapçalar les llistes guanyadores dels processos electorals endegats a l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya i  el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, i ser les úniques candidatures presentades. És el primer cop que una enginyera serà la presidenta de l’Associació. Ambdós prendran possessió dels seus càrrecs en les respectives Juntes que tindrà lloc el dimarts 14 de juny. 

Maria Salamero Sansalvadó és enginyera industrial per l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per EADA. Ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector de l’Aigua i el Medi Ambient dins el Grup Agbar en el que ha exercit diferents rols i càrrecs en l’àmbit de les operacions, la tecnologia, la recerca i la innovació, la sostenibilitat i la comunicació. 

Narcís Armengol I Gelonch és enginyer industrial per l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per ESADE. Actualment, és director general d’ARCbcn, enginyeria especialitzada en el disseny i la consultoria de models i tecnologies del sector de l’energia, així com de projectes R+D+I. 

Les candidatures que encapçalen s'han compromès a continuar en la línia transformadora ja iniciada per l’actual governança. 

Es posa accent, entre d’altres, a aspectes com el valor de l’enginyeria en la societat actual, els serveis per acompanyar les trajectòries professionals dels enginyers i enginyeres i les empreses on treballen i en els reptes tecnològics, en especial a la digitalització i la transició ecològica. 

Compartir