El sector de l’energia és notícia per l’increment de preus, tant de l’electricitat com del gas com del petroli, i per la guerra a Ucraïna que ha provocat la necessitat de plantejar-se alternatives a la importació del gas rus o algerià (com és el cas del gasoducte Midcat aturat a Hostalric) i un anàlisi profund de l’actual mercat energètic. 

En aquest context, diferents membres de la Comissió d’Energia han participat com a experts per donar la seva opinió des del punt de vista tècnic, en distints mitjans de comunicació nacionals i internacionals (la televisió francesa TF1 i l’holandesa NOS). Hem comptat amb la participació del president de la Comissió d’Energia, Josep Maria Montagut, del vicepresident Joan Puertas, de la portaveu Laura Garcia i del membre de la Comissió, Joan Pons. 

A continuació, destaquem algunes repercussions al llarg d’aquest mes de març. Josep Maria Montagut va explicar a Catalunya Ràdio que si Europa tanqués del tot l’accés al gas rus, això faria que moltes empreses tanquessin. Segons Montagut, “Europa ha tardat massa a fer els deures energètics”. 

Laura Garcia, portaveu de la Comissió d’Energia, va fer una entrevista en profunditat pel canal 3/24 i va participar a “Els matins de TV3” on va destacar que “amb el topall al preu del gas, un usuari domèstic pot passar de pagar 120 euros a pagar-ne quasi la meitat”.

Joan Puertas, vicepresident de la Comissió d’Energia i president del Grup de Treball d’Energies Primàries, va explicar en un reportatge per als informatius de Televisió Espanyola que “el gasoducte del Midcat es podria reactivar pel seu interès geopolític actual per portar el gas del sud d’Europa cap a centre-Europa”.  

 

Compartir