Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

El món d'avui és un altre i requereix nous perfils professionals que accelerin la transformació de les organitzacions. Com ens afecta als professionals de l'enginyeria? Quina preparació addicional necessitem? Quins perfils, coneixements, comportaments i visió necessitem els enginyers per fer que les nostres empreses i organitzacions segueixin liderant l'evolució tecnològica? 

El consultor d’innovació al Institute of Next, Alfons Cornella, va respondre a totes aquestes preguntes en una jornada que es va celebrar el passat 23 de març de 2022, organitzada per la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur. “En el nou món cal gestionar sensors, detectar tecnologies transformadores i gestionar equips empoderats i ecosistemes”, va destacar Cornella. 

Anem cap a una època fascinant. La tecnologia deixa de ser una caixa d’eines, canviarà el negoci i els professionals de l’enginyeria seran els encarregats de triar la més adient”, va predir Alfons Cornella. Cornella va assenyalar que la clau està en la “capacitat d’adaptació” a la complexitat que ens envolta, “ja no es pot planificar sinó que el que cal és adaptar-se a les circumstàncies”. Segons el consultor, quanta més adaptació, més possibilitats d’èxit.

El món és un altre, és més complexe i hem d’anar cap a una nova versió de la nostra empresa”. Alfons Cornella va parlar de 4 eixos fonamentals a tenir en compte per construir una nova versió de la nostra organització. En primer lloc, cal sensoritzar el nostre entorn, “entendre què està passant”. “Cal donar una resposta al mercat sensoritzant-lo, llegint-lo i coneixent-lo”, va afegir Cornella. 

Després, esbrinar quines tecnologies canviaran el nostre negoci (com ja hem dit, en aquest punt, els enginyers i enginyeres jugaran un paper molt important) i, en tercer lloc, aprendre a treballar d’una manera diferent. Cornella va explicar que  “cal canviar un model burocràtic i jerarquitzat per un d’orgànic i empoderar els equips”. 

En aquest món més tecnològic però, d’altra banda, més humanitzat, “sol ja no pots fer res”, va sentenciar Cornella. L’organització ha d’aprendre a treballar amb d’altres. Segons el consultor, la pandèmia i ara la guerra a Ucraïna ja han demostrat “la fragilitat de les cadenes logístiques basades en l’eficiència però no en la resiliència”. 

Alfons Cornella va finalitzar la sessió apostant fermament per la diversitat ètnica i de gènere, en les empreses, ja que “no només és més justa sinó que garanteix millors resultats”. 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir