Les paraules comuns de la primera Diada postpandpèmica van ser retrobament, renovació i molta il·lusió. La presidenta Maria Salamero va destacar que estava molt contenta "de veure entre els premiats a tanta gent jove i nova que contribuirà a l'evolució de l'enginyeria i de la societat". El president de la demarcació de Lleida, Guillem Boira, va assenyalar que es comença "una nova etapa amb la renovació i canvi de juntes" i German Palacín, president de la delegació del Vallès, va tenir un record per tots aquells que ja no hi són a causa de la pandèmia i que "reprendrem allò que no haguéssim hagut d'anul·lar mai i que ningú s'esperava que passaria". 

El lema de la Diada aposta per la recerca, la innovació i el coneixement com a palanques de sortida de l'actual crisi. Per a Maria Salamero "aquestes palanques són necessàries però no suficients perquè el motor de transformació de l'enginyeria i de la societat són les persones". El president de la delegació del Vallès , Germán Palacín, hi afegeix la indústria "perquè tot això a revertir en un únic objectiu que és reindustrialitzar el país". Una reindustrialització -sobretot de la indústria química- que el president de l'Associació, Sergi Ramón, i el president del Col·legi, Fernando Torres, de la demarcació de Tarragona, consideren essencial per a la dinamització d'aquestes palanques.

Quines són les propostes per afrontar reptes de futur com la sostenibilitat, mobilitat, indústria 4.0 o la crisi energètica? La presidenta i els presidents de les demarcacions i delegació coincideixen que la clau està en les persones, les comissions i els grups de treball. Joaquim Reda, president de la demarcació de Girona, destaca "l'aposta clara per les renovables, en concret, l'energia eòlica com a pas fonamental per a la transició energètica i per a deixar de dependre de fonts exteriors". 

Compartir