Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

El darrer any, les empreses comercialitzadores energètiques han viscut una època molt complexa per les fortes pujades dels preus del gas i de l'electricitat. En una jornada, organitzada per la Comissió d’Energia el passat 18 de maig de 2022, es va analitzar la situació i quines perspectives de futur s’entreveuen. Tots els i les ponents van coincidir que “cal estabilitat per oferir el millor servei al nostres clients”. 

Joan Vila, president de la Comissió d'Energia de la PIMEC, va incloure l’increment del preu de l’energia en una situació més global en el sector primari “de crisi general de matèries primeres”. Vila va anunciar que “la inflació acabarà l’any per damunt del 10%”. 

Ara la paraula és incertesa” va destacar María José García, directora de Comercialització i Nous Negocis a Agrienergia, per descriure la situació actual de les comercialitzadores energètiques. García va explicar que “portem un any en el que factura no és la mateixa durant dos mesos seguits. Cal veure què passarà amb el bonus social i la inseguretat jurídica que crea la limitació dels preus de l’energia”.

Xavier Farriols, director general de Negoci Elèctric de Factor Energia, va destacar que “el nou Decret Llei suposarà un sobrecost important per les petites comercialitzadores”. “Portem un any patint per les pujades de preus, els increments són imprevisibles i no segueixen cap lògica d’evolució”, va afegir Farriols.

Eduard Quintana, responsable de mercat elèctric a Som Energia, va fer un retrat de la situació a nivell mundial assenyalant que “a Anglaterra i a Alemanya, comercialitzadores amb milions de clients han fet fallida. A Espanya ja han tancat 15 comercialitzadores”. 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

 

Compartir