Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Molts enginyers i enginyeres ocupen posicions en l’alta direcció amb un lideratge rellevant i una incidència directa en el benefici de les organitzacions i el benestar de la societat. Per aquesta raó, des d’Enginyers Industrials de Catalunya hem creat la Comissió de Lideratge Empresarial amb l’objectiu de, com va explicar la presidenta Maria Salamero, “visibilitzar el talent dels professionals de l’enginyeria com a candidats per ocupar responsabilitats en aquestes posicions i ampliar la visió tècnica que se sol tenir del col·lectiu”.

En l’acte de presentació de la nova comissió, que es va celebrar el 28 de juny de 2023, la presidenta de la Comissió de Lideratge Empresarial i directora general a Embutidos Monells, Maria Àngels Sebastià, va assenyalar que la formació majoritària entre els CEO de les empreses de l’IBEX 35 és l’enginyeria, cal donar reconeixement a la gran capacitat de gestió empresarial i contribució dels enginyers i enginyeres al progrés de la societat”. 

En aquesta línia, Sebastià va explicar que les  competències que defineixen als professionals de l’enginyeria poden ser d’ajuda per adaptar-se en un entorn actual que es caracteritza per ser “fràgil, ansiós, no lineal i incomprensible (BANI)”. Per exemple, per fer front a la no linealitat, les habilitats de visió estratègica i sistemàtica, l’orientació als resultats i els objectius i l’adaptabilitat enfront dels canvis i els imprevistos, poden ser fonamentals. 

Per aportar claredat al que és incomprensible, l’habilitat conceptual, l’orientació a la qualitat i la transparència i control, tan característiques en el col·lectiu, són de gran importància. I, finalment, per combatre a la fragilitat i alleujar l’ansietat, orientació i innovació, les capacitats en la presa de decisions i resolució, la perseverança i la resiliència, així com l’empatia i la planificació, poden ser essencials. 

Sebastià va afegir que un dels principals objectius d’aquesta nova comissió és crear un punt de trobada i d’intercanvi per “combatre la solitud del director”.

La nova Comissió compta amb 3 grups de treball amb diferents àrees d’interès: els enginyers i enginyeres a la Direcció General, Lideratge humà i transformador i els enginyers i enginyeres en els màxims òrgans de govern de les organitzacions (empreses i fundacions).

L’acte va concloure amb una taula rodona sobre el rol dels enginyers i enginyeres en l’alta direcció, moderada per Vanessa Rodríguez, Desenvolupament i Gestió de les persones a LEITAT, i amb Carles Grau, consultor independent en innovació i tecnologia, Teresa Navarro, directora de Desenvolupament de Negoci a Indox Energy Systems, Joaquim Puiggrós, director executiu a Primer Canal, Manel Romero, director general a Condis, i Joaquín Rubio, secretari del Consell d’Administració a HelloHipoteca.

També formen part de la Comissió de Lideratge Empresarial dels Enginyers Industrials de Catalunya, la directora general de Smurfit Kappa Canovelles, Marta Caballero, la directora general de Gallery Hoteles, Marta Golobardes, el director de transformació a Towa Pharmaceutical, Marcos Serra, el director general de Talleres Felipe Verdes, Carlos Gorchs i el director de l’AQPE, Francesc González, entre altres.

Enginyers Industrials de Catalunya té com a propòsit liderar l’evolució tecnològica per al progrés del món i les persones i compta, en l’actualitat, amb un total de 20 comissions, 60 grups de treball i més de 1.470 participants.

Les persones interessades a formar part d'aquesta comissió es poden posar en contacte amb l’Àrea de Coneixement al 93 295 78 04  o a través del correu comissions@coneixement.eic.cat.

 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir