Una delegació dels Enginyers Industrials de Catalunya va respondre a la invitació del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de visitar, el passat dimarts 14 de juliol, les seves instal·lacions a l’Hospitalet del Llobregat. El SEM va voler agrair la col·laboració dels enginyers i les enginyeres voluntaris en la coordinació logística i d’infraestructures durant la crisi sanitària derivada de la COVID-19.

El SEM no es dedicava a muntar infraestructures i gràcies al col·lectiu enginyer ho hem pogut fer durant la pandèmia” va agrair el Doctor Antoni Encinas, gerent del Servei d’Emergències Mèdiques. Encinas va explicar que la situació de crisi sanitària els va obligar a reaccionar de manera ràpida i àgil i va destacar que els 8.000 llits addicionals que es van afegir als 12.000 disponibles van ser possibles gràcies a la gestió del SEM.

Els agraïts som nosaltres, just acabàvem de crear la Comissió d’Enginyeria de la Salut i quan ens vau cridar allà hi vam ser” ve declarar el president Jordi Renom. En aquesta mateixa línia, el degà Josep Canós va afegir que “al col·lectiu enginyer ens agrada trobar solucions als problemes, tot i que ara ambdues institucions seguiran en contacte constant, sabeu que sempre podreu comptar amb nosaltres”.

La delegació dels Enginyers Industrials de Catalunya va poder visitar el Centre de Control d’Emergències i el Parc Logístic. El cap d’Infraestructures i Logística del SEM, l’enginyer industrial Joaquim Algarte, va senyalar que “encara que el SEM opera en el sector sanitari calen enginyers per organitzar els processos logístics, fer anàlisi de processos i fer treballar la infraestructura. Una ambulància és un projecte d’Enginyeria”.  

Compartir