El president Jordi Renom va participar al fòrum “La necessària reindustrialització” de Barcelona Tribuna, organitzat per la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, l’Associació Espanyola de Directius (AED) i La Vanguardia. Els altres ponents van ser Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, i Josep González, president de la Pimec, moderats pel president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, Miquel Roca.

Hi ha molts plans sobre la taula, però no se n’executa cap. Necessitem actuar immediatament, tenir una estratègia que acceleri el canvi industrial cap a la digitalització i la sostenibilitat, i que prepari les empreses per a l’escassetat de recursos, energia i matèria primera”, va advertir Jordi Renom. 

D’altra banda, el president va recordar que “no tot són inversions, no tot són subvencions” i va reclamar la creació “d’una agència de promoció de la indústria per impulsar una indústria innovadora que exporta arreu del món”. Enginyers Industrials de Catalunya es va comprometre a liderar una iniciativa com aquesta al costat de les administracions. 

Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, va posar èmfasi en la necessitat d’aplicar una política fiscal business friendly amb l’objectiu d’evitar les desigualtats entre l’empresariat de Catalunya i Madrid. “Ens hem quedat massa tranquils, i amb la pandèmia i la guerra veiem la dependència que tenim de països estrangers. Cal un pla del Govern per incentivar les fusions entre empreses, millorar la fiscalitat i la continuïtat de l’empresa familiar. També hem de fomentar el talent impulsant la Formació Professional”, va demanar Josep González.

Tots els ponents van coincidir en apressar a les administracions públiques a executar un pla de recuperació industrial a Catalunya com a solució a la crisi de la pandèmia i de la guerra a Ucraïna.

Si et vas perdre la sessió: https://www.youtube.com/watch?v=50EQtm1OCus

Compartir