L’edifici dels Enginyers Industrials de Catalunya, a la Via Laietana de Barcelona, apareix a l’anunci d’enguany de la Loteria de Nadal. L’espot fa un viatge al passat i recrea la Barcelona de mitjans del segle passat, on no pot deixar d’aparèixer una de les grans artèries de la Ciutat Comtal i amb ella el nostre emblemàtic edifici.

La construcció de la Via Laietana formava part del pla Cerdà, un pla impulsat l’any 1860 per Ildefons Cerdà que pretenia fer de Barcelona una ciutat amb una estructura quadriculada, carrers amples i espais verds; el que avui es coneix com l’eixample. El procés de construcció del nostre edifici es va iniciar l'any 1919 amb la proposta de l'adquisició del solar on avui es troba ubicat. Però no va ser fins l’any 1922 quan es van emprendre les obres que durarien quatre anys, sent president de l’Associació d’Enginyers industrials de Catalunya Alfredo Ramoneda.

El projecte de construcció de l’edifici es va encarregar a l’arquitecte Antoni Maria de Ferrater, membre del GATCPAC, i a l’enginyer Lorenzo Mateu.

Clica aquí per veure l’anunci

 

Compartir