Dins del marc d’InspiraTlab 2023, el concurs de projectes tecnològics per a joves que ha llançat La Mútua dels Enginyers, s’ha celebrat el Demo Day. Durant l’esdeveniment, els i les alumnes de 1r d’ESO de l’institut públic La Ferreria de Montcada i Reixac, participants en aquesta primera edició, han pogut presentar els seus projectes tecnològics treballats durant l’últim mes.

“Aquesta iniciativa té l’objectiu d’aportar visibilitat a les disciplines STEM entre el públic jove, especialment, entre les alumnes.”, apunta Susanna Carmona, directora general de la mutualitat. I afegeix: “S’ha de fugir dels estereotips que les carreres STEM són per a ells”.

El projecte InspiraTlab neix del compromís que té La Mútua dels Enginyers de fomentar l’impuls de vocacions STEM, sobretot, entre les dones. Per això, cada grup ha estat liderat per una nena, encarregada de dirigir el projecte.

Per seleccionar el millor projecte presentat, l’esdeveniment ha comptat amb la participació del jurat format per: Susanna Carmona, directora general de La Mútua dels Enginyers; Mariló Casas, presidenta de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur del COEIC; Elisabeth Jordà, enginyera industrial de formació i directora d’Estratègia i Innovació del Parc Mediterrani de la Tecnologia i presidenta de la XPCAT; Marta Nolis, directora d’Accel&Grow i Kofi Senaya, director de Variant Work.

Compartir