El Grup de Treball (GT) de Motorsport va presentar el  “Llibre blanc del Motorsport a Catalunya”, el passat dijous 25 d’abril de 2024 a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (antic traçat del mític Circuit de Montjuïc). L’acte va reunir les persones representants de les principals entitats del motorsport català per parlar del present i el futur de l’esport de motor en el nostre país. En la cloenda de l’acte, Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat va assenyalar que “Catalunya és un país esportiu perquè és un país de motor. Aquest llibre és un bon diagnòstic realista per avaluar i assolir els reptes del sector".

La publicació vol ser un document de referència per qui vulgui tenir una visió del que és el motorsport, en general, i de la seva situació a Catalunya en aquest moment, incloent-hi el seu impacte econòmic, que permet avaluar la seva evolució en el futur. Catalunya té una sèrie de components que fan un caldo de cultiu idoni per tenir un creixement del PIB que es tradueixi en un millor benestar per la societat i el Grup de Treball de Motorsport presenta en aquest document les seves propostes perquè Catalunya torni a ser capdavantera en aquest àmbit. 

Entre les iniciatives que es proposen destaquen la redacció d’un Pla Estratègic del Motorsport a Catalunya, impulsar MotorsportCat (la unió de diverses entitats del sector per impulsar l’economia de la competició del motor) com a clúster del Motorsport a Catalunya i recuperar el campionat de Catalunya de les EcoSèries, entre altres iniciatives. 

Francesc Garriga, president del Grup de Treball de Motorsport, va destacar que “és un sector que genera molts llocs de treball i, per tant, impulsar tota la indústria lligada al món del motorsport és positiu pel país”. Joan Camps, redactor i membre del GT de Motorsport va explicar que Catalunya “té moltes possibilitats” per destacar en motorsport i insisteix que el llibre reuneix, també, propostes per fer-ho possible. 

L’acte també va comptar amb la participació de Toni Garcia, president del MotorsportCat, Pere Serrat, president de la Federació Catalana d'Automobilisme, Òscar Pérez de Lara, vicepresident primer de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Mateu, president del RACC, i Ernest Roselló, redactor del document i membre del GT de Motorsport dels Enginyers Industrials de Catalunya.

 

Accedeix a la publicació
Compartir