La revolució digital que plana sobre la societat sumada als canvis socioeconòmics que han derivat cap a una digitalització cultural dels seus membres, obliga a les empreses i organitzacions a adaptar els seus models de negoci i de relació amb els clients, usuaris i tercers. I és que la transformació digital està relacionada, directament, amb el model de relació entre els diversos actors de l'empresa: clients, societat, mercat, empleats, proveïdors, partners..., amb els processos associats i amb els fluxos d'informació.

La transformació digital és tot un repte per a la Petita i Mitjana Empresa (PIME) que ha d'entendre que la transformació digital va molt més enllà d'una simple actualització o renovació tecnològica que no són suficients: la transformació digital no només va de tecnologia, sinó que té en compte la globalitat de l'empresa i tot el seu ecosistema, és a dir, la forma de treballar, les tècniques de treball, les capacitats i les habilitats dels equips de treball i de decisió, les organitzatives i els nous models de negoci basats en els canvis continus.

Amb l'objectiu de facilitar l'enteniment de què és la TD, en què pot ajudar i com dur-la a terme, el Grup de Treball d'Estratègia Digital (GTED) de la Comissió de Transformació Digital dels Enginyers de Catalunya (comissió intercol·legial), liderat per Marga Bonmatí i constituït per diversos professionals i experts en la Transformació Digital de diferents organitzacions i empreses, ha elaborat una nova edició de la guia dirigida a les PIME que estiguin interessades a entendre la factibilitat i la implementació d'aquesta.

Es tracta d'una revisió a fons de la Guia que es va publicar l'any 2020, revisió liderada per Jordi Ruppmann com a coordinador i redactor principal, amb la col·laboració de: Òscar Beà, Pere Botella, Miquel Martín, Xavier Pi, Anna Sánchez, Ricard Soler i Boris Ruppmann. El resultat d'aquesta revisió ha estat, d'una banda, una "Guia pràctica de la TD a la PIME", versió més compacta, amb més gràfics, i més senzilla d'utilitzar, i una "Guia executiva de la TD a la PIME", versió PDF d'una presentació, adreçada a directius que necessitin entendre la TD.

La guia, tindrà revisions periòdiques per adaptar-se als canvis, de manera que el GTED es reserva el dret a fer modificacions menors als documents disponibles a la web.

Veure Guia
Compartir