Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Repsol és una companyia capdavantera de l’energia a Espanya i té com a objectiu liderar la transició energètica . La seva estratègia a l’àrea química es la integració per ser més eficient, l'expansió i la transformació. En aquest sentit, està duent a terme en el complex industrial més gran de la companyia i d’Espanya a Tarragona, un procés de transformació basat en 4 eixos fonamentals: la descarbonització, la diferenciació, la digitalització i la circularitat,. La directora d’Enginyeria i Desenvolupament, Maria Mas, ens ha explicat -en una sessió organitzada el passat 13 de gener del 2022 per la Comissió d’Indústria Química- com per Repsol i per aquest sector “la circularitat serà imprescindible”.


El reciclatge i la circularitat són una oportunitat de negoci”, va assenyalar Maria Mas, perquè “el mercat europeu de poliolefines verges creix un 0,8% i el reciclat un 12%”. El Pla de circularitat de Repsol té l'objectiu de reciclar el 20% de la seva producció de poliolefines pel 2030, aprofitar el màxim de recursos i generar el mínim de residus.


La directora d’Enginyeria i Desenvolupament del CI a Tarragona de Repsol va destacar que “Repsol ha estat un dels primers productors químics europeus a introduir l’oli de piròlisi al seu sistema i comercialitzar poliolefines circulars”. Per fer-ho, la companyia té una fulla de ruta clara amb quatre projectes principals (amb una inversió de 1400 M € fins al 2030) amb diferents tecnologies i socis. En concret, Maria Mas va parlar de “Reciclex Mechanical”, que vol incorporar material reciclat en la producció de poliolefines, “Recyclex Circular” que utilitza la tecnologia de reciclatge químic de la piròlisi, l’Ecoplanta integrada al CI a Tarragona amb la tecnologia de gasificació i “RECPUR”, que produeix poliols reciclats a través de l’acidòlisi.


Mas va afegir que per dur a terme aquesta transformació en el sector calen infraestructures, algunes de les quals “encara no estan a l’alçada” i va concloure que com “el grau de transformació que s’està donant en el sector químic és tan complex i ràpid podem arribar a dir que s’està donant una revolució”.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir