La Subcomissió Engitren, de la Comissió de Cultura, va organitzar el 26 d'octubre, una conferència sobre les noves locomotores duals (sèrie 257) dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a càrrec de Luís Rentero, formador en aquesta empresa ferroviària i coautor del manual de conducció d'aquestes 5 noves locomotores i membre de l'equip de proves. 

La presentació va començar amb una anàlisi del context que ha portat a aquesta important inversió, un nou material de tracció per als serveis de mercaderies a la línia Llobregat-Anoia, de via mètrica. Tot seguit, es va fer una introducció històrica de la família de locomotores "Euro", desenvolupada a la fàbrica d’Albuixec, del constructor Stadler, i de la que formen part les 257.

Finalment, Rentero va fer una detallada descripció tècnica, tot destacant la capacitat dual d'aquestes locomotores (funcionament amb motor dièsel o amb electricitat provinent de la catenària) i sobre els automatismes que controlen el canvi automàtic de mode, com funcionen, possibilitats i quins són els serveis prestats actuals i futurs.

 

 

Compartir