Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Entre les innovacions en el disseny i l’execució dels 5 edificis hospitalaris que es van construir en 5 mesos, els enginyers van destacar l’aplicació de la metodologia Lean Construction i BIM com una de les claus de l’èxit. “Una manera de treballar controlada i fent projecte i obra a l’hora que haurem fer servir d’ara endavant”, va afirmar Ismael Dominguez, enginyer del Servei Català de la Salut, durant la segona sessió del cicle -organitzat per la Comissió d’Enginyeria de la Salut i que es va celebrar el passat 27 d’abril de 2021- que vol reflexionar sobre les maneres que van fer possible aquest gran repte.

El desafiament per a la direcció de l’Hospital Germans Trias i Pujol va ser, com va explicar Marc Jaumà, director de Serveis Generals, “aconseguir un edifici de qualitat, de satisfacció pels assistencials, amb un manteniment fàcil i econòmic i on el professional pogués treballar amb seguretat”.

Hem treballat d’una manera diferent, colze a colze amb l’instal·lador i l’equip hospitalari i amb els objectius perfectament alineats. Per millorar el disseny i construcció dels edificis cal començar a exigir l’economia circular”, va assenyalar Josep Masachs de Proisotec, tot defensant la força del disseny col·laboratiu i en flux en l’execució de l’edifici polivalent i adjacent a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Va ser un projecte molt ràpid, amb un sistema HVC descentralitzat i amb preindustrialització a través de sistemes compactes (grups hidràulics modulars fabricats i comprovats a taller)”, va explicar Jordi Minguet de PGI Engineering. L’enginyer també va destacar el disseny i industrialització d’un capçal assistencial continu de 40 metres lineals.

Xavier Llasera, de JG Ingenieros, va explicar per què la metodologia resulta una eina útil i imprescindible per a la industrialització. “Ofereix la possibilitat d’una coordinació col·laborativa a temps real, hi ha menys errors en l’execució de les obres i, per tant, no cal fer dos cops la mateixa feina i atorga una millor compressió del projecte” va aclarir l’enginyer.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Amplia a Fulls d'enginyeria

 

 

Compartir