La Mútua dels Enginyers ha col·laborat al projecte sociosanitari “Nepal 2021-Vall del Margsyandi/Annapurnas” dins del marc del seu projecte de Responsabilitat Social Corporativa.

Es tracta d’una acció d’atenció mèdica itinerant realitzada l’octubre de 2021 amb l’objectiu d’aportar beneficis sanitaris a les poblacions de la zona d’actuació de la vall del riu Margsyandi, que compta únicament amb dos centres de salut. Amb motiu que a la majoria dels llogarets dels alts valls de Nepal no existeix cap mena d’atenció mèdica, els malalts es veuen obligats a traslladar-se fins als consultoris, situats a dies de distància, o ser atesos amb mitjans tradicionals per curanderos i xamans de la seva comunitat.

La solidaritat de La Mútua travessa fronteres

Un dels valors de La Mútua dels Enginyers és la solidaritat. L’entitat en fa bandera, ja que és, a més a més, la seva raó de ser des de la seva fundació el 1958.

En aquesta ocasió, la mutualitat ha volgut col·laborar amb aquesta iniciativa per portar la seva solidaritat més enllà del seu àmbit d’actuació, enviant al Nepal el doctor Alfonso Sánchez, graduat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Granada.

El projecte d’atenció mèdica itinerant portat a terme durant el mes d’octubre de 2021 ha collit un còmput de més de 60 consultes en 8 comunitats de la vall del riu Margsyandi al Nepal.

La demanda d’assistència per grups d’edat correspon majoritàriament a persones grans (60 anys o més), seguit pels adults (27-59 anys), joves (14-26 anys) i primera infància (0-5 anys), en aquest ordre. Pel que fa als sexes, tres quartes parts representen dones en consulta.

Compartir