És el moment de reimaginar-nos

L’Enginyeria ha estat clau per fer front a la pandemia. Deixem enrere mesos complicats, plens de moments intensos, que van fer aflorar el millor de cadascú. Les nostres institucions van tenir un paper proactiu en la coordinació de les diverses iniciatives que des de l’enginyeria, la impressió 3D o la fabricació de respiradors de nou disseny, van aportar solucions. 

La COVID-19 ens ha situat en una nova perspectiva des d’on repensar el paper que ha de tenir l’enginyeria i els seus professionals per orientar el progrés. I la indústria, per la seva capacitat de crear valor afegit de qualitat, ocupació i repartiment de riquesa, ha de ser el vector de recuperació econòmica del nostre país. 

L’any 2015, l’ONU va formular en els Objectius de Desenvolupament Sostenible els grans desafiaments als que ens enfrontem com a societat. Associació i Col·legi han dut a terme un procés participatiu, sensible a totes les visions i realitats, per formular un Propòsit que va més enllà de la professió, un Propòsit que abraça i projecta tot el col·lectiu cap a la societat i cap al futur i que serveix per reforçar la nostra aportació al món. “Liderem l'evolució tecnològica per al progrés del món i les persones”, aquest és el nostre propòsit i l'eix central de la Diada 2021. 

A través d’unes institucions àgils, atractives, modernes i al servei de les enginyeres i enginyers, i amb integritat i expertesa, treballarem per millorar la vida de les persones, fent de l’enginyeria un pont entre el creixent coneixement científic i la seva plasmació en tecnologies útils. I ho farem posant el focus en 5 eixos estratègics: identitat i propòsit, tecnologia, digitalització i sostenibilitat, comunicació i imatge, empoderament i innovació. 

Els reptes són majúsculs però també les eines de les que disposem per donar resposta. Et sumes al propòsit?

INSCRIU-TE A LA DIADA 2021
Compartir