Perquè Enginyers Industrials de Catalunya estem compromesos en seguir impulsant i executant els compromisos del Decàleg d'Equitat i en promoure una major visibilitat de les dones en l'enginyeria, ens sumem a la campanya #LaMevaReferent que vol destacar aquelles dones STEM, anònimes o conegudes, que han sigut un referent per a les enginyeres o enginyers, al llarg de la seva trajectòria professional o personal .

Suma-t'hi!

Només cal que facis un post o una piulada a les xarxes socials amb el hastagh #LaMevaReferent citant una dona que t'hagi inspirat i que vulguis destacar.

 

Les dones són minoria entre els professionals amb estudis STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i aquesta infrarepresentació es trasllada  al món laboral i sobretot als llocs de responsabilitat. Per aquesta raó, Enginyers Industrials de Catalunya llança el programa “Dona STEM” per impulsar l’empoderament de les dones enginyeres en l’àmbit professional i per a una major visibilitat i veu del col·lectiu femení en el sector.

“El principal problema de les dones enginyeres és que al estar en un entorn bastant masculinitzat, se solen mantenir en un segon terme i les barreres es dupliquen, sent més difícil la seva promoció dins de l’empresa o en companyies externes”, explica Mireia Furriol, presidenta de la Comissió d’Equitat, Igualtat i Futur dels Enginyers Industrials de Catalunya.

“Dona STEM” és un programa de formació gratuïta per a associades i col·legiades en actiu que vol donar eines a les enginyeres per no posar límits a la seva trajectòria professional, detectant les seves potencialitats i que reconeguin el valor que poden aportar a l’organització.

“El talent no té gènere. Des de la Comissió apostem per entorns laborals heterogenis en els que les dones tinguin veu i decisió i es converteixin en referents per a les estudiants per a què s’animin a convertir-se en futures enginyeres i professionals  STEM”, destaca l’enginyera Mireia Furriol.

La dona al Motorsport

Pel Dia Internacional de les Dones, la Comissió de Mobilitat dels Enginyers Industrials de Catalunya ha organitzat una jornada en línia sobre el paper de la dona dins el món del Motorsport.  Es comptarà amb el testimoni de dues enginyeres i dues pilot que han fet carrera en aquest àmbit. La idea és donar visibilitat al paper de la dona dins d’un sector on normalment la seva presència és anecdòtica -a no ser que vinguin per tradició familiar- i, a través d’aquests referents, animar a les estudiants d'enginyeria a conèixer i apropar-se en aquest món professional.

Compartir